23 Ağustos 2016 Salı

DİLBER DUDAĞI



















MALZEMELER

*1 adet yumurta

*3 çorba kaşığı yoğurt

*1 Çorba kaşığı sirke 

*Aldığı kadar un

*3 su bardağı ince çekilmiş fındık

Şerbeti için.,

*3 su bardağı su

*3 su bardağı tozşeker

*Limon suyu

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip şerbeti
ılımaya bırakın.Yumurta,yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi
derin bir kapta üzerine un ilave ederek kulak memesi
kıvamında,biraz sert bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 eşit parçaya ayırıp,yumurta büyüklüğünde
yapıp,hamurların arasına nişasta serperek baklava 
yufkası şeklinde ince ince açın.15 yufkayı üst üste 
serip bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.Üzerlerine
ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın,ve yağlanmış
fırın tepsisine aralıksız olarak dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri
kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık şerbeti fırından çıkardığımız tatlının üzerine
dökerek,biraz soğumaya bırakın.Tatlı şerbetini
çekince üzerine fındık ekeleyerek servis tabaklarını
alıp soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: