23 Ağustos 2016 Salı

BANDUMA















MALZEMELER

*35 cm çapında 4 ev yufkası

*2 tavuk göğüs eti 

*1 kase tavuk suyu

*Dövülmüş ceviz içi 

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

Tavuk etini haşlayalım ve suyunu ayıralım.Tavuk etlerini küçük parçlara ayıralım.Yufkaları 8 parçaya ayıralım.Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böğreği gibi saralım.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Tereyağını eritin.Tavuk suyunu kaynatın.Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üstüne gelecek biçimde servis tabaklarına dizin.Üstüne tereyağı gelecek şekilde servis tabaklarına dizin.Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin.İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayınız.En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlanmış suyundan 1 kepçe gezdirin.Kalan tavuk etlerine üzerlerine yerleştirin.Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: