17 Ağustos 2016 Çarşamba

ÇARDAK KEBABI

























Yemeğimiz 6 kişilik

Pişirme süresi  25 dakika

Hazırlama süresi 15 dakika

Marmara Bölgesine özel ÇARDAK KEBABI MALZEMELERİ

*1 Kilo kemiksiz kuzu eti

*4 çorba kaşığı margarin

*3 hazır yufka

*1 su bardağı yoğurt

4 adet soğan

*Kırmızı tozbiber,tuz,karabiber

*Yarım demet maydanoz

Kızartmak için 1 bardak sıvı yağ

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI

Etimizi küçük küçük doğrayın.Bir tencereye koyup 1 kaşık margarin ekleyin.

Suyunu salıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin.Karabiber,tuz ekleyip karıştırarak
10 dk kadar pişirin ve ateşten alın

Yağını süzdükten sonra maydanozu ince ince doğrayıp,eti ilave edip karıştırın.

Yufkaları düz zemine yayın.Herbirini geniş şerit halinde keserek 8 eşit 
parçaya bölün.

Her parçanın ucuna bir kaşık et yerleştirip,sigara böreği şeklinde sarın.
Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.

Sıvı yağ da tavada kızarttığımız börekleri çevirerek kızartın.Yoğurdu bir kasede çırpın.

3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın.Börekleri servis tabağına
alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin.Sıcak olarak servis yapınız

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık blogunuzu çok beğendim. bende sizi bloguma beklerim.
sevgiler