22 Temmuz 2016 Cuma

LORLU KURABİYE








MALZEMELER
125 gram margarin
2 tane yumurta
1/4 limonun suyu
250 gram lor peyniri
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 çay kaşığı karbonat
Alabileceği kadar un

HAZIRLANIŞI
Kurabiyeleri pişireceğimiz tepsiye yağlayın.Margarini eritin,2 adet yumurta,1 su bardağı
toz şeker,lor ve limon suyundan elde ettiğimiz karbonatı iyice yoğurun.Ceviz içi ve un
katıp,ele yapışmayacak şekilde kıvama gelinceye kadar yoğurun.Hamur istenilen kıvama
geldiğinde,yumurta şeklinde parçalara ayırın.Avuç içinde yuvarladığımız hamur
topaklarının üst kısımlarını toz şekere batırıp,tepsiye koyun ve orta hareretli fırında
pembeleşinceye kadar  pişirin.

Hiç yorum yok: