22 Temmuz 2016 Cuma

LİKÖRLÜ KURABİYE








MALZEMELER
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı un
1 yumurta akı
20 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 çorba kaşığı likör
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI
6,5 çorbakaşığı margarin ile tereyağını,unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm kalınlığında kesin.200 derecede yaklaşık 6-8 dakika
pişirin ve soğumaya bırakın.Kalan margarin ve tere yağını,bir su bardağı toz şekerle
karıştırıp,içine yumurta akını,kakao ve vanilya ekleyin.Yumuşayınca kadar karıştırmaya
devam edin.1/2 yemek kaşığı su ile 1/2 su bardağı toz şekeri karıştırın.Önceden hazırladığımız
küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaoyu sürün.Daha sonra kalan kurabiyeleri
üstünü kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.

Hiç yorum yok: