29 Temmuz 2016 Cuma

KARİDESLİ BALIK  GRATEN











MALZEMELERİMİZ
12 tane dil balığı filetosu
1 veya 2 litre beyaz şarap
250 gram ufak karides
750 gram iri karides
1 kutu mantar konservesi
1 baş kereviz
1 demet maydanoz
1 adet soğan
50  tane midye
50 gram margarin
75 gram tereyağı
2 tane havuç
karabiber
1  su bardağı sirke

YEMEĞİMİZİN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye suya,balıkların kemik ve başlarını,maydanoz ,kereviz,soğan,karabiber ve
havuç koyup ateşe koyun.Balık filetolarını şarap içinde yaklaşık 19 dakika kadar bekletin.
Bir yandan da midyeleri,tuzlu su ve filetolardan geriye kalan şarap kanşımın da pişirin.
Hazır olduğu anda ayrı bir kap veya tabağa alın.Midyelerin içindeki pişmiş suyu balıkların kemik ve baş taraflarının haşlandığı tencereye nakil ediniz yaklaşık 3 saat kadar pişirin eğer lazım olursa su takviyesi yapın.Elinizde bulunan balık suyunu tel süzgeçten geçirerek tahta kaşıkla da bastırınız.
Bu sudan yaklaşık 5 su bardağı çıkarın ve margarin ve un ile bir başamel salçası yapınız.Minik karidesleri ayıklayın ve çok küçük parçalara ayırıp tereyağın da iyice kavurun yumuşadıkların dan emin olduğunuz an çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin oluşan karides peltesini başamel salçasına ilave edin.İri karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp ayıklayın.Fırına koyacağınız tepsiyi yağlayın içine balık filetolarını nazikçe dizelim üsüne mantar mideye ve karides koymaya artık hazırız,dilerseniz filetoların iki ucunu birleştirerek dolma şeklinde bir görünüm verebilirsiniz.Üzerine başamel sosunu döküp fırına verebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: