29 Temmuz 2016 Cuma

KARİDES DİL BALIĞI










MALZEMELERİMİZ
-40 gram un
-Maydanoz
-100 gr. mantar
-40 gr. tereyağ
-3 çay fincanı su
-tuz
-4 tane dil balığı
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-1 çay fincanı beyaz şarap
-1 çay fincanı krema

  HAZIRLANIŞI
 Karideslerimizi içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğumuz suya bırakarak haşlayın ve kabuklarını soyun.2-3 tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın.Öte taraftan balık filetolarını birer birer sarıp kürdan ile tutturun.Kaynayan suya atarak 5 dakika kadar haşlayın.Şarap ve mantarı ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatın.Bittikten sonra süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın.Ayrı bir kapta tereyağını eritip,un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin,balık suyunu ilave ettikten sonra devamlı karıştırarak pişirin.En son iş olarak karidesler,krema ve mantar katıp sıcak olarak mantarın üzerine ilave ediniz.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: