24 Temmuz 2016 Pazar

DENİZ ÜRÜNLERİ YEMEKLER

AKDENİZ USULÜ KARİDES












MALZEMELER
3 adet dilimlenmiş pırasa
2 adet ince kıyılmış soğan
1 kğ pişmiş ve ayıklanmış karides
3 su bardağı bira
3 top maydanoz
1 adet kereviz yaprağı
1 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı tereyeğı veya margarin
3 yemek kaşığı un
tuz
biber
pilav

HAZIRLANIŞI
Pırasa,soğan,defne yaprağı,maydanoz,bira ve kereviz yaprağını 15 dk kadar pişirin.
Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın.Tereyağını eritin,un ve biranın kalanını da
koyarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın.Karidemizi ilave ediyoruz 5 dakika
kadar pişirin,tuz ve biberi eklemeyi de unutmayın.Pilavla servis yapmayı
unutmayınız.Afiyet olsun...


1 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhaba, yorucu derken neyi kast ettiniz anlamadım,
güzel tarirleriniz var
ellerinize sağlık