24 Temmuz 2016 Pazar

PORTAKALLI ÇÖREK










MALZEMELER
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket sıvı yağ
1 kahve kaşığı karbonat

İç malzemesi için:
2 su bardağı toz şeker
5 tane portakal kabuğu,rendelenmiş
1.5 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya kadar,sıkça suyunu değiştirerek pişirin.Piştikten
sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın,daha sonra iki bardak toz şeker,bir buçuk limon
suyunu katıp,karıştırın.Kalan diğer malzemeler ile yumuşak bir hamur yapın.Hamuru
ikiye bölüp,merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın,yağladığımız tepsiye
ilk parçayı sıralayın,üzerine portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra.diğerleri ile
üstünü örtün.Fırından çıkardığınızda üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.

Hiç yorum yok: