20 Temmuz 2016 Çarşamba

FERAYİN  KURABİYESİ










MALZEMELER

1 Paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta 
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yogurt
1 çay kaşığı karbonat
un

iç için:
ceviz,tarçın,hindistancevizi,pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Önceden yumuşatılmış şeker,yağ,yumurta,yoğurt,margarin.karbonat ve una katılmış
kabartma tozu  karıştırılır.
 Orta sertlikte bir hamur elde edilir.Ceviz  büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içine
açılarak içine ceviz tarçın ve hindistancevizi karışımı koyulup kapatılır ve orta hareretli fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.







Hiç yorum yok: