20 Temmuz 2016 Çarşamba












ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER
6 kişilik
3 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 çay kasığı vanilya
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş çikolata
Süs için:krem şanti ve gıda boyaları

HAZIRLANIŞI
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın.Ortasını havuz gibi açın margarin ile yumurta
sarılarını ekleyerek yoğurun.Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin.Yağlanmış tepsiye dizin.180 dereceli
fırında yaklaşık 15 dk pişirin.Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın,soğumaya bırakın.
Üzerine gıda boyaları ile renklendiren krem şanti ile süsleyiniz.

Hiç yorum yok: