20 Temmuz 2016 Çarşamba










ÇİKOLATALI FINDIKLI SPİRAL

MALZEMELER
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
100 gram küp şeklinde kesilmiş margarin
1 adet yumurta
Yaklaşık 1 çorba kaşığı soğuk su
1/3 su bardağı çikolatalı fındık ezmesi (35 adet) kurabiye için

HAZIRLANIŞI
İki adet fırın tepsisini yağlayın,üzerini yağlı kağıtla kaplayın.Un şeker kakao ve fındıkları
robotta çekin.Yağı ilave edin,yarım dakika karışım ekmek ufağı görünüm alana dek tekrar çekin.
Yumurtaya yeteri kadar su ekleyin.Hamur haline gelene kadar karıştırın.Hamuru hafifçe unlanmış
bir zemine alın.Yarım dakika kadar yoğurun.Hamuru büyük bir parça yağlı kağıdın
üzerine açın.25*35 cm boyutunda bir dikdörtgen elde edin.Fazla olan kenarları kesin.
Hamurun üzerine çikolatalı fındık ezmesini sürün.Kağıtla hamuru kaldırarak kısa kenarda
başlamak üzere rulo yapın.Kağıda sarın plastik folyoyla örtün.30 dk buzdolabında bekletin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.Hamuru 1 cm kalınlığında dilimlere bölün.Tepsiye aralarında
biraz mesafe bırakarak dizin.10-12 dakika pişirin.Bir fırın ızgarasının üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok: