20 Temmuz 2016 Çarşamba














CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
süt
1/2 kg un
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 fincan zeytinyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı toz bira mayası
tuz

HAZIRLANIŞI
Bira mayasını toz şeker ve yarım su bardağı ılık sütle karıştırıp,15 dk dinlendirin.Dört avuç unu
hamur tahtasına koyup,ortasını açın.İçine malzemelerde belirtilen ölçülerde yağ,yoğurt,yumurta
bir tutam tuz,ılık süt ve kabaran mayayı koyup çok yumuşak olacak şekilde yoğurun.Bir kaba koyup
sıcak bir ortamda kabarması için bekletin.Kabaran hamuru altına biraz un serptikten sonra,hamur
tahtasına koyun,elinizle vurarak bir parmak kalınlığına gelinceye kadar inceltin.İçine
margarini eritip,sürün ceviz içlerini de dövüp serptikten sonra,yuvarlayıp rulo haline getirin.Bir
fırın tepsisine koyup,üzerine bir yumurta sarısı sürün,fırında 45-50 dk pişirin.Fırından alıp,üzerine
nemli bir bez örtün ve 30 dakika  dinlendirin.

CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER

1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı margarin erimiş
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
İÇİNE:
1 Su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı bal
1 çay kasığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ufak parçalara bölerek yassıltılır.İçine ceviz bal
tarçın macun haline getirerek konulur top şeklinde yağlanmış tepsiye dizilir.Hafif pembe
olarak pişirilir.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.




Hiç yorum yok: